Taitava Remontin Ostaja – Askel #5

Olen listannut 7 Askelta taitavaksi Remontin Ostajaksi. Tässä osiossa keskitytään viidenteen askeleeseen.

7 askelta taitavaksi Ostajaksi
Askel #1 – Mitä remontiltani haluan ja kuinka paljon?
Askel #2 – Päätä remonttisi kokoluokka, laajuus ja kesto
Askel #3 – Remontin aikataulu -Näin päätät sen itse!
Askel #4 – Teetätkö koko remontin vai osan siitä?
Askel #5 – Remontin hinta -paljonko remontin kuuluu maksaa?
Askel #6 – Hyvä remonttifirma –Mikä sopii minulle?
Askel #7 – Hyvä remonttimies –Miten etsin ja löydän?

Askel #5 – Paljonko remontin kuuluu maksaa?

Hyvä Ostaja ei kauhistu sitä, että hyvä  remonttimies tienaa työstään. Aivan samoin jokainen meistä haluaa korvauksen omalle työpanokselleen. Arvonsa ja taitonsa tuntevan ammattilaisen korvaus on muita korkeampi alalla kuin alalla. Halvalla saa niitä muita. Tämä on totuus, jonka kiertely ei kannata.

Remontin hinta -urakka vai tuntitöinä?

Remontteja hinnoitellaan tuntitöinä tai kokonaisurakoina tai näiden välimuotoina. Kumpi on parempi tapa –siitä voi olla montaa mieltä. Jotkut ostajat ovat ehdottomasti tuntihinnoittelun kannalla, koska silloin pystyy paremmin seuraamaan työn ja kustannusten etenemistä. Mutta toisaalta loppusummaa ei silloin etukäteen tarkasti tiedä. Toiset taas haluavat ehdottomasti urakka- tai könttähinnan, jottei tule yllätyksiä hinnan suhteen.

Sama koskee remontin tekijöitä, toiset työt tarjotaan mieluummin tuntihinnalla, toiset mieluummin urakkana, riippuu työn luonteesta. Asiakkaan tahtohan siinä viime kädessä ratkaisee, miten tarjous annetaan.

Sovittu hinta ja urakan sisältö sitoo molempia osapuolia. Jos työn kuluessa tulee ennakoimattomia yllätyksiä, saa loppulasku nousta n. 10-15% alkuperäisestä, kunhan sille on kunnon perusteet. Asiakkaan ja remonttimiehen välinen yhteydenpito on tässä avainasemassa. Sopimus sitoo myös asiakasta, hän ei voi esimerkiksi pyytää lisätöitä ja olettaa että nekin kuuluvat alkuperäiseen hintaan. Taitavalla Ostajalla on remonttibudjetti, johon hän remonttityön sovittaa.

Taitava Ostaja miettii kokonaishintaa remontilleen, sisältäen työn sekä tarvikkeet. Hän neuvottelee yhdessä remonttifirman kanssa sopivan hinnoittelutavan, jonka valinnan remonttifirman tulee pystyä perustelemaan.

Remontin hinta – työtuntien määrä vai työmäärä tunnissa?

Esimerkkilaskelma: hyvällä remonttimiehellä tuntitaksa on 40e ja hän laskuttaa työtä 45 tuntia, summa on 1800 €.
Jos toinen remontti firma antaa tuntihinnaksi 35e, mutta käyttääkin työhön 55 tuntia, tulee loppusummaksi 1925 €…

Ratkaisevaa on se, paljonko tunnissa tapahtuu eikä se, mitä yksi tunti maksaa!

Yleensä sekä ostajien että remonttifirmojen keskuudessa huomio kiinnitetään ylikorostetusti pelkästään yhden tunnin hintaan, joka ei siis sinänsä välttämättä paljoa kerro loppusummasta. Jos remontin kokonaishinta on ostajan mielestä sopiva, onko sillä väliä jos tunteja meneekin vähemmän? Tällöin remonttimies toki saattaa saada paremman korvauksen tuntia kohden, mutta on myös tehnyt kovemmin hommia. Remontti valmistuu nopeammin ja asiakas on tyytyväinen jos sovittu hinta ja budjettikin piti. Jos tunteja taas kuluu enemmän kuin aluksi puhuttu, niin siitä jää asiakkaalle helposti ikävä jälkimaku.

Taitava Ostaja kiinnittää enemmän huomiota käytettävien tuntien määrään sekä kokonaissummaan.
Osa remonttifirmoista saattaa tarjota halpoja tuntihintoja. Silloin kannattaa erityisesti miettiä, paljonko tunteja kuluu.
Yleisesti tuntihinta liikkuu n. 35-45 euron välillä kotiremonttitöissä. Hintojen tulee aina sisältää arvonlisävero. Selvästi alle 30:n euron tuntihintaa laskuttava remonttiyrittäjä ei saa pidettyä yritystään elinkelpoisena pitkän päälle tai sitten hänen laskuunsa sisältyy huomattavasti enemmän tunteja kuin korkeamman tuntihinnan firmoilla. Hyvä remonttifirma kertoo hintansa avoimesti esimerkiksi nettisivuillaan tai esitteissään.

Kotitalousvähennyksen ansiosta todellinen remonttityön hinta on varsin edullinen. Kunnon Ostaja ei edes harkitse remontin teettämistä ilman kuittia, pimeästi. Jos remonttifirma sellaista ehdottaa, vaihtaa Ostaja oitis toiseen firmaan.

Remontin hinnoittelu – hinta-laatusuhde

Hyvä remonttimies tietää mihin pystyy ja minkä arvoinen hänen työnsä on. Hän osaa kertoa tuntihintansa ja kokonaistuntimäärän selkeästi ja todennäköisesti se ei ole kaikista halvin.  Hän tekee työnsä hyvin ja tietää, että asiakkaat ovat työhön tyytyväisiä ja pitävät hinta-laatusuhdetta oikeana. Tinkiminen ei kuulu hänen tapoihinsa, ellei kyse ole suuremmista kokonaisuuksista. Hyvä remonttimies tekee ja hinnoittelee työnsä siten, että asiakas tilaa hänet töihin uudestaankin. Vedätys, huijaus ja vilunki ovat eri miesten touhuja.

Taitavan Ostaja neuvottelee Hyvän Remonttimiehen kanssa molempia tyydyttävän hinnan, palvelutason, urakan sisällön sekä aikataulun.

Remontin hinta vs Remontin arvo

Minkä arvoinen toteutunut visiosi sinulle on? Kodin viihtyisyyden merkittävä parannus on luultavasti ihmisille hyvinkin arvokas ja pitkävaikutteinen asia. Suhteuta remontin hinta sen arvoon, äläkä säästä väärissä paikoissa. Oikean hinnan määrittää aina lopulta asiakas itse; jos hänen visionsa lopputuloksesta toteutui sovitusti, oli hinta oikea, mikä summa se sitten olikaan.

Remontin hinta selviää tästä

Kysy remontillesi hinta tästä!

Askel Ostajaksi #5: Mikä on toteutuneen visiosi arvo? Osta laatua, älä halpaa. Kiinnitä huomiota kokonaissummaan, älä tuntihintaan.

 

Hyvä remonttimies lähellä kotiasi

Löydät hyvän remonttimiehen täältä.

P.S. vinkkaa tästä blogista kavereillesi facebookissa, jos he miettivät remontoinnin aloittamista.

Kotifixiltä helppo remontti kotiisi (keittiöremontti, pintaremontti, saunaremontti, maalaus, tapetointi, pikkukorjaukset, asennus) näillä paikkakunnilla ja lähialueilla: Turku, Kaarina, Salo, Forssa, Lohja, Uusikaupunki, Raasepori, Hanko, Kirkkonummi, Kotka, Hamina, Loviisa, Jyväskylä, Seinäjoki, Vaasa, Littoinen, Lieto, Tampere, Raisio, Kangasala, Valkeakoski, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Lahti, Hollola, Kuopio, Pori, Rauma, Kouvola, Lieto.

 

 

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.