Taitava Remontin Ostaja – Askel #3

Olen listannut 7 Askelta taitavaksi Remontin Ostajaksi. Tässä osiossa keskitytään kolmanteen askeleeseen.

7 askelta taitavaksi Ostajaksi
Askel #1 – Mitä remontiltani haluan ja kuinka paljon?
Askel #2 – Päätä remonttisi kokoluokka, laajuus ja kesto
Askel #3 – Remontin aikataulu -Näin päätät sen itse!
Askel #4 – Teetätkö koko remontin vai osan siitä?
Askel #5 – Remontin hinta -paljonko remontin kuuluu maksaa?
Askel #6 – Hyvä remonttifirma –Mikä sopii minulle?
Askel #7 – Hyvä remonttimies –Miten etsin ja löydän?


Remontin aikataulu -Näin päätät sen itse!

Mihin ajankohtaan haluat remonttisi ajoittaa? Tämä on eräs taitavan Ostajan tärkeimmistä päätöksistä ja valinnoista. Valinta on muistettava tehdä hyvissä ajoin, sillä silloin se antaa Ostajalle paljon etua koko projektissa. Mitä isompi remontti, sitä suurempi merkitys.

Yleinen harhaluulohan on, että remontti on milteipä pakko teettää silloin, kun remonttifirmalle sattuu sopimaan, eikä aikaa voi itse noin vain valita. Oikeasti tämä johtuu useimmiten siitä, että tarjouspyyntö ja remonttitilaus tehdään aivan liian lähellä toivottua aloitushetkeä, ts. aivan liian myöhään. Mutta tämähän ei koske taitavaa remontin Ostajaa! Älykäs ostaja miettii riittävän pitkälle ja ajoittaa varsinkin isommat remonttinsa hieman kauemmas, jopa 2-3 kuukauden päähän siitä, kun pyytää tarjouksia. Toisin sanoen, hän on liikkeellä pari-kolme kuukautta ennen toivottua valmistumisajankohtaa. Olkoon kyseessä sitten saunaremontti, keittiöremontti tai wc remontti, niin harvoin sillä on niin akuutti kiire, etteikö muutamaa viikkoa pysty odottamaan. Vesivahinko- ja muut vahinkosaneeraukset ovat asia erikseen.

Remontin tilaamisen ja aloituksen välinen aika

Harvalla remonttifirmalla on tilauskirja aivan tukossa paljon kahta kuukautta pidemmälle, ja jos onkin, on Ostajalla silloin mahdollisuus halutessaan siirtää aloitusta tai valita toinen firma. Tämä ei suinkaan tarkoita, etteikö tarjouspyyntöön ja muihin tiedusteluihin pitäisi vastata välittömästi. Päinvastoin, koko ostoprosessi menee muuten normaalisti, mutta tilauksen tekemisen ja työn aloittamisen välinen aika voi olla hieman pidempi.

Tästä taktiikasta on Ostajalle valtavasti hyötyä. Ensinnäkin, Ostaja voi teettää remontin silloin kun se itselle parhaiten sopii. Lisäksi, Ostajalla on paljon enemmän valinnanvaraa siinä, mille remonttifirmalle tilauksensa antaa. Myöskin remonttifirma ottaa mielellään tilauksia pidemmälle, jolloin hekin ehtivät valmistautua ja suunnitella eri työmaitaan sopivasti. Näin on todennäköisempää, että remontti alkaa ja loppuu silloin kun pitikin ja pysyy budjetissa. Luultavasti käy niinkin, että saamasi tarjouksen loppusumma on tällaisessa tapauksessa matalampi kuin jos kysyisit samaa työtä ensi viikolle.

Yllättävän yleinen virhe remontin ostamisessa on alkaa soitella remonttimiehille vasta paria viikkoa ennen toivottua aloitusaikaa. Silloin käy usein niin, että otetaan se ensimmäinen, jonka saa kiinni ja joka suostuu/pääsee tulemaan. Muut hienot ja mietityt valintakriteerit unohtuvat saman tien. Tähän ostovimmaan viitattiinkin jo aiemmissa kirjoituksissa.

Remontin hinta nousee ostajan kiireen myötä

Melko varma asia on, että jos asiakkaalla on kova kiire, niin hänen saamansa tarjous ei ole halvimmasta päästä. Riskinä on myös se, että remonttimies ottaa tilauksesi muiden töiden ”väliin” eikä työmaasi etene aivan toivotulla nopeudella jos rinnalla on muita, aiemmin sovittuja,  kohteita samaan aikaan käynnissä. Varmista asia tiedustelemalla remonttimiehen kapasiteettitilanteesta, onko heillä miehistöä tekemään kaikki työt.

Pikkuremonteissa ja fixauksissa kyse on enemmän remonttifirman joustavuudesta ja palveluhalukkuudesta kuin aikataulujen sovittamisista. Jos parin-kolmen tunnin keikan haluaa tehdä, kyllä siihen yleensä aikaa löytyy lyhyellä varoitusajalla, jos halua on. Hyvin monet asiakkaat kaipaisivat juuri tämänkaltaista joustavuutta, että pieniinkin korjauksiin voisi saada helposti avun. Jos on kova kiire ja haluaa ammattilaisen apua lyhyellä varoitusajalla, silloin kova tinkaaminen ei ehkä ole viisas strategia.

 

Seuraavan artikkelin aiheena on:
Askel #4 – Teetätkö koko remontin vai osan siitä?

 

Hyvä remonttimies lähellä kotiasi

Löydät hyvän remonttimiehen täältä.

P.S. vinkkaa tästä blogista kavereillesi facebookissa, jos he miettivät remontoinnin aloittamista.

Kotifixiltä helppo remontti kotiisi (keittiöremontti, pintaremontti, saunaremontti, maalaus, tapetointi, piharakennukset, terassi, listoitukset ja pikkukorjaukset, laminaatin asennus, kaapistojen asennus) näillä paikkakunnilla ja lähialueilla: Turku, Kaarina, Salo, Forssa, Lohja, Uusikaupunki, Raasepori, Hanko, Kirkkonummi, Kotka, Hamina, Loviisa, Jyväskylä, Seinäjoki, Vaasa, Littoinen, Lieto, Joutsa.

Tags: , ,

Comments are closed.