Taitava Remontin Ostaja – Askel #4

Olen listannut 7 Askelta taitavaksi Remontin Ostajaksi. Tässä osiossa keskitytään neljänteen askeleeseen.

7 askelta taitavaksi Ostajaksi
Askel #1 – Mitä remontiltani haluan ja kuinka paljon?
Askel #2 – Päätä remonttisi kokoluokka, laajuus ja kesto
Askel #3 – Remontin aikataulu -Näin päätät sen itse!
Askel #4 – Teetätkö koko remontin vai osan siitä?
Askel #5 – Remontin hinta -paljonko remontin kuuluu maksaa?
Askel #6 – Hyvä remonttifirma –Mikä sopii minulle?
Askel #7 – Hyvä remonttimies –Miten etsin ja löydän?

 

Teetätkö koko remontin vai osan siitä?

Kun suunnittelet tulevaa remonttia, mieti samalla, paljonko olet valmis itse näkemään vaivaa? Ostatko mieluummin avaimet käteen -remontin vai haluatko itse olla enemmän hankkeessa mukana, tehdä osan remontista itse? Mieti tämä loppuun asti heti alussa ja muista olla realisti siinä, mihin oma aika, voimat ja taidot antavat mahdolisuuksia.

Yksi haluaa ja osaisi tehdä osan itse, muttei ehdi. Toinen osaisi, muttei halua eikä ehdi. Joku ei osaa, mutta haluaa ja ehtii.
Osallistumien tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tekee osan remonttitöistä itse, tai käy rautakaupoissa hankkimassa kaikki materiaalit itse. Joskus tarjouspyyntö koskee vain tiettyä osaa remontista ja ”tehdään sitte loput itte”. Hyvin monessa tapauksessa se ”ittetekeminen” kuitenkin jää tai viivästyy, jolloin loppuhommakin teetetään. Jos remonttimies oli varannut aikaa vain lyhyelle projektille, voi hänellä olla paine siirtyä seuraavalle työmaalle, jolloin joudutaan neuvottelemaan. Toisaalta, jos häneltä tilataan laajempi työ heti alkuun, on hän varannut sille riittävän ajan.

Remontti kannattaa ostaa ”avaimet käteen”

Yleensä on paras ratkaisu antaa koko homma remonttifirmalle ja tilata remontti ”avaimet käteen”. Tämä on varmasti mieluisampi tapa remontin tekijöille ja vähentää huomattavasti kaikenlaisten väärinymmärrysten ym. kommellusten riskiä, kun sopalla on vain yksi kokki.

Kokonaispalveluna teettäminen ei suinkaan ole automaattisesti hurjasti kalliimpaa kuin esimerkiksi se, että hakee itse tarvikkeet rautakaupasta ja remonttimiehet tekevät vain työn. Ammattimiehet osaavat ostaa oikeita materiaaleja oikean määrän, oikeasta paikasta. Jos jotain jää yli, he voivat mahdollisesti käyttää sen toisella työmaalla. Totta kai materiaalien hakupalkka jotenkin on laskulla mukana, eiväthän he talkoissa ole. Kokematon remontin tekijä kuitenkin ostaa helposti väärän määrän väärän mittaista tai turhan kallista, jolloin luultu säästö kääntyykin lisäkuluksi. Keittiöremontin hinta muodostuu työstä ja tavarasta sekä vanhan keittiön kalusteiden purkamisesta. Työstähän saa kotitalousvähennyksen, jolloin remontin kustannus pienenee merkittävästi.

Remontin materiaalit – laatat, tapetit, keittikalusteet, lauteet jne

Usein remontin tilaaja kuitenkin valitsee materiaalit, muttei välttämättä hae niitä kaupasta. Laatat, tapetit ja maalit ovat tyypillisesti tällaisia. Keittiöremonteissa taas usein kalusteet voidaan tilata itse ja kaapistojen asennus hoituu asentajan toimesta. Tämä riippuu aina tilanteesta ja asiakkaan mieltymyksestä. Keittiökalusteiden suunnittelu ja tehdään isommissa projekteissa siihen erikoistuneidden myyjien ja keittiösuunnittelijoiden kanssa, kalusteasennus hoituu pätevän asentajan kanssa. Pienemmät toteutukset, kuten vaikka mökkikeittiö, voidaan hoitaa helpommin kokonaan remonttimiehen toimesta, kuitenkin asiakas valitsee kaapistojen ovet ja vetimet jne. Saunan lauteiden asennus ja saunan suunnittelu ylipäänsä ovat hyville remonttimiehille mieluista työtä ja heillä on siihen pätevyyttäkin. Tietenkin asiakas vertaa laudemalleja ja lauteiden materiaaleja ja kertoo asentajalle toiveensa.

Materiaaliasioissa voi myös tulla vastuukysymyksiä tai muita ristiriitoja, kun useammat osapuolet ovat mukana. Asentaja saattaa löytää moittittavaa materiaaleista ja tarvikkeen ostaja väärästä asennuksesta. Kun yksi taho hoitaa koko homman, löytyy helposti vastuullinen, joka tarvittaessa myös korjaa virheen.

Suositus: Tilaa remontti ”avaimet käteen” periaatteella, aina kun mahdollista. Pyydä tarjous koko toimituksesta erittelyineen. Älä tee osaremonttia itse, ellet olet aivan varma että omat kykysi ja aikataulusi riittävät remontin läpiviemiseen. Kysy remontin hinta tästä!

Hyvä remonttimies lähellä kotiasi

Löydät hyvän remonttimiehen täältä.

P.S. vinkkaa tästä blogista kavereillesi facebookissa, jos he miettivät remontoinnin aloittamista.

Kotifixiltä helppo remontti kotiisi (keittiöremontti, pintaremontti, saunaremontti, maalaus, tapetointi, pikkukorjaukset, asennus) näillä paikkakunnilla ja lähialueilla: Pori, Rauma, Järvenpää, Kouvola, Kuopio, Tampere, Turku, Kaarina, Salo, Forssa, Lohja, Uusikaupunki, Raasepori, Hanko, Kirkkonummi, Kotka, Hamina, Loviisa, Jyväskylä, Seinäjoki, Vaasa, Littoinen, Lieto, Joutsa.

 

 

Tags: , ,

Comments are closed.