Taitava Remontin Ostaja – Askel #1

Olen listannut 7 Askelta taitavaksi Remontin Ostajaksi. Tässä osiossa keskitytään ensimmäiseen askeleeseen.

7 askelta taitavaksi Ostajaksi
Askel #1 – Mitä remontiltani haluan ja kuinka paljon? 
Askel #2 – Päätä remonttisi kokoluokka, laajuus ja kesto
Askel #3 – Näin päätän itse remonttini aikataulun
Askel #4 – Teetätkö koko remontin vai osan siitä?
Askel #5 – Paljonko remontin kuuluu maksaa?
Askel #6 – Hyvä remonttifirma –Mikä sopii minulle?
Askel #7 – Hyvä remonttimies –miten etsin ja löydän?

 

Remontti -Mitä remontiltani haluan ja kuinka paljon?

Ensimmäisenä Ostajan tulisi kirkastaa itselleen, mitä hän remontiltaan tarkalleen odottaa, haluaa ja toivoo. Odotukset ja toiveet voivat joskus olla ristiriidassa realismin kanssa. Syynä saattaa olla remonttibudjetti, tietämättömyys remontoinnin realiteeteista tai vain siitä, että haaveet ovat pilvilinnaluokassa suhteessa todellisuuteen. Älä tulkitse väärin –haaveita saa ja pitääkin olla! Merkittävää on se, miten ne onnistuu dokumentoimaan, sopeuttamaan omaan tilanteeseensa sekä ilmaisemaan remontin tekijälle. Remontin laajuutta ja kestoa käsitellään laajemmin seuraavassa artikkelissa (Askel#2).

Kun olet(te) omalla porukalla saaneet sovituksi odotukset ja tavoitteet remontin lopputulokselta, koittakaa muotoilla ne mahdollisimman selkeästi ja yksityiskohtaisesti. Sen jälkeen mietitään remonttimiehen kanssa, miten sen toteuttaminen onnistuisi. Lopullinen hanke muotoutuu näiden kahden yhteensovittamisesta.

Ostajan visio = Remontin lopputulos

Mitä paremman ja yksityiskohtaisemman vision halutusta lopputuloksesta itsellesi luot, sen paremmin pystyt sen myös remontin tekijälle kuvailemaan. Sinun ei silti tarvitse tietää kaikkia työvaiheita tai ratkaisuja etukäteen.

Kun remonttimies tietää mitä odotat, kykenee hän myös arvioimaan ideoidesi toteuttamiskelpoisuutta. Hyvä remonttimies voi joskus sanoa ideoitasi huonoiksi, tai siis että ”…hänellä olisi tällainen ehdotus, mitä jos…” Näitä kommentteja kannattaa kuunnella, suorastaan pyytää. Jos remonttimiehesi ei pihahdakaan kuunnellessaan visioitasi, ole varuillasi ja vaikka kysy, miten hän aikoo homman toteuttaa.

Hyvä Ostaja purkaa visionsa hieman konkreettisemmiksi paloiksi, kuten vaikka materiaalitoiveet ja värimaailmat. Lisäksi hän miettii osien vaikutusta kokonaisuuteen; kannattaisiko keittiöremontin yhteydessä uudistaa myös lattia, tai uusia sisäkatto samalla kun seinät maalataan, jne. Näistäkin pitää ehdottomasti jutella remonttimiehen kanssa, sillä jotkin työvaiheet nivoututuvat paremmin yhteen kuin toiset. Hyvä remonttimies ehdottaa ja tarjoaa. Sen ei tarvitse olla ylimyymistä tai tuputtamista, vaan ammattilaisen näkemys järkevästä ratkaisusta. Tottakai, remontinkin myyjä on myyjä ja hän toivoo lisäkauppaa ja töitä. Se on ihan luonnollista. Ovelta ovelle kulkevat mummonhuijaajat ovat siten ihan eri kategoriassa, mutta niihinhän ei taitava ostaja haksahda.

Hyvin suunniteltu on puoliksi teetetty, vai miten se meni… Kun Ostajalla on selkeä käsitys ja suunnitelma tarpeistaan, voidaan myös aikatauluun ja sen pitävyyteen suhtautua paljon luottavaisemmin. Ei tule niin paljon muutoksia ja ideoita kesken matkan, ja remonttimieskin voi toteuttaa työnsä tehokkaammin.

Hyvän ja toimivan vision pohjalta on paljon helpompaa lähteä etenemään muihin remontin ostamisen vaiheisiin.

Seuraavan artikkelin aiheena on:

Askel #2 – Päätä remonttisi kokoluokka, laajuus ja kesto

 

Hyvä remonttimies lähellä kotiasi

Löydät hyvän remonttimiehen täältä.

P.S. vinkkaa tästä blogista kavereillesi facebookissa, jos he miettivät remontoinnin aloittamista.

Kotifixiltä helppo remontti kotiisi (keittiöremontti, pintaremontti, saunaremontti, maalaus, tapetointi, piharakennukset, terassi, listoitukset ja pikkukorjaukset, laminaatin asennus, kaapistojen asennus) näillä paikkakunnilla ja lähialueilla: Kouvola, Tampere, Pori, Rauma, Jyväskylä, Kuopio, Tuusula, Turku, Kaarina, Salo, Forssa, Lohja, Uusikaupunki, Raasepori, Hanko, Kirkkonummi, Kotka, Hamina, Loviisa, Jyväskylä, Seinäjoki, Vaasa, Littoinen, Lieto, Joutsa.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.